André Rieu

vrijthofconcerten

Elk jaar weer betovert André Rieu zijn publiek op ‘t Vrijthof. Duizenden mensen neuriën of zingen vol overgave mee en er zijn er maar weinig die stil kunnen blijven zitten als Rieu zijn Second Waltz inzet. Tijdens deze concerten biedt Basilica een terrasarrangement aan zodat je – ook als je geen kaarten voor het plein hebt kunnen bemachtigen – toch kunt meegenieten van de overweldigend mooie ambiance. Ons arrangement bestaat uit een driegangen menu voorafgaand aan het concert, waarna je gewoon blijft zitten en je onderdompelt in dit zomerse festijn.

Preuvenemint

gastronomie aan het vrijthof

Maastrichtenaren staan bekend om hun bourgondische instelling. Als geen ander genieten ze van lekker eten onder het genot van een goed glas wijn of smakelijk pilsje. In de laatste week van augustus spannen ze de kroon met het grootste culinaire feest dat Nederland kent: het Preuvenemint. Je kunt natuurlijk kiezen voor kleine hapjes op het vrijthof, maar je kunt ook besluiten om bij ons neer te strijken voor een stevige maaltijd. Want proeven kun je overal en we hebben meer dan genoeg lekkers aan te bieden.

Vasteloavend

Aon 't hart gelege

Tijdens Carnaval gaat het dak eraf. Geen mooier en geen groter feest dan deze vrolijke driedaagse, waarbij we het bier rijkelijk laten schuimen. Wie op woensdag nog niet genoeg heeft gehad, kan aanschuiven en mee haring happen.

Reserveer hier

Magisch Maastricht

jaarlijkse kerstmarkt op het vrijthof

Elke jaar met Kerstmis wordt ‘t Vrijthof omgetoverd tot een sfeervol Kerstplein met als hoogtepunten het reuzenrad en natuurlijk de schaatsbaan. We nodigen je dan ook van harte uit om na het zwieren en zwaaien over het ijs een kop hete chocolademelk te komen drinken met een warm stuk appelgebak.

Reserveer hier